Sida 1 av 1

Sig Sauer 320

InläggPostat: 12 maj 2019, 10:48
av Luftpangarn
Skulle igår provskjuta en Sig Sauer P320, med gamla 30 skotts modellen av bandmagasinet. Nog för att jag räknade med att det skulle haka upp sig då och då, men detta är löjligt. En gång fick jag iväg 3 skott, en annan 1 skott. Bandet rör sig uppenbarligen inte alls.

Dumt nog, dränkte jag magasinet med silikonfett, redan innan jag ens försökt skjuta, eftersom jag vet att dessa magasin strular. (Haft hemma en fabriksny P226 med liknande bandmagasin, som fick gå i retur pga strulet. Dessutom ingen höjdare vad gäller precision.)

Nu undrar jag om någon annan har dåliga erfarenheter av att smörja magasinet?

Först undrade jag om magasinet möjligen matas med friktion av avtryckarmekanismen. I sådant fall är ju smörjning ingen bra ide. Men det känns litet märklig teknik. Det finns visserligen en liten löst fjädrande detalj överst, som rimligen är till för att kulan skall hamna mitt för pipan. Men det handlar nog rimligen om finjustering av läget.

På baksidan finns dessutom hål, som känns som just det som används för att dra runt bandet.

Man måste knacka ur sprintar med dornar, för att ta isär pistolen, så det är litet besvärligt.

Nu har det ju kommit en ny version av magasinen, med "endast" 20 skotts kapacitet. Enligt vad jag läst, skall dessa inte haka upp sig. (Tycker egentligen att Sig skulle byta ut de gamla åt tidigare köpare, alternativt ge kraftig rabatt vid utbyte av gamla magasin. Skulle ju verkligen ge seriöst intryck!)

Får väl åka och köpa nya mag i morgon.

Syftet med köpet, är att se om jag kan montera pipan tight mot pistolens "chassi", så den inte kan röra sig. Detta borde ge bättre precision. Manteln måste tightas till också, för nu skramlar den runt med siktena typ 1mm! Vilket i sig ger maxsspridning på dryga 4cm på 10m. (Epoxiklackar är tanken.)

Den andra blowback BB pistolen från KWC är riktigt tokrapplig på alla sätt. Det förbättringsprojektet har dock sina begränsningar, pga det är svårt att hitta rätt dimension av förkopprad rundkula. BB stål har inte riktigt rätt dimension heller.

Re: Sig Sauer 320

InläggPostat: 12 maj 2019, 11:19
av Archon
Fett ska man använda sparsamt. Själv använde jag små bomullspinnar som jag doppade försiktigt i silikonfett och sedan drog igenom hålen i magasinet. Jag upplevde en förbättring av funktionaliteten efter att jag gjort detta. Tycker du borde ha väntat lite med att smörja och provat att skjuta som den var direkt ur lådan. Då hade du kunnat jämföra före och efter.

Re: Sig Sauer 320

InläggPostat: 12 maj 2019, 12:06
av bebbe
Jag tänkte precis på detta idag när jag sköt med min MPX. Har säkert skjutit över 3000 skott med den. Och magasinet har nog aldrig kärvat. Inte gjort någonting med den.

Hade en P320 förrut. Den kärvade endast någon enstaka ggn. Gjorde nog ingenting med den heller. Dock var väl precisionen lite si och så på den pickan....


Skickat från min iPhone med Tapatalk

Re: Sig Sauer 320

InläggPostat: 12 maj 2019, 17:50
av Luftpangarn
Jepp, man skall INTE dränka magasinet i silikonkonsistensfett!

Tvättade rent för några timmar seda, och provskjöt nu. Det matar som det skall.

Kanske blir det orimlig friktion genom geggamojan. Eller troligare, makanismen får inte grepp om bandet.

Mao, nu är pickan som jag förväntade mig. :)

Re: Sig Sauer 320

InläggPostat: 10 okt 2020, 17:12
av Stek
Ser att ni pratar om 320. Har en sådan. Är så att jag glömde en kolsyre patron i den så nu läcker den gas hela tiden. Tips på reservdelar eller något annat man kan göra. Tror att det är någon packning som torkat ut.


Skickat från min iPhone med Tapatalk