Batistuta skrev:Avloppskitt använder jag!
För att följa länken så måste du registera dig.
Det finns en massa lösningar på detta, och självhäftande varianter har ju definitivt poänger, för då kan man ju klä vilken yta som helst. Tempest modelllera är inte självhäftande över tid, tror jag?!?
Å andra sidan kan man ju tydligen försiktigt smälta ner (Tempest ide) med modellera och återanvända, efter kulskrotsrens. Kan man smälta ochåteranvända avloppskitt??? Det vore i sådant fall - tror jag - förmodligen den absolut optimala lösningen!
Jag följer diskussioner kring detta med ljuddämpningsmetoder på tyska forumet co2air.de, då många tyskar inte har så mycket annat val än att skjuta på kort avstånd innomhus. De ägnar mycke möda åt "mål-lådor /skåp/hyllor" att använda innomhus. Vi är ju i jämförelse väldigt bortskämda med rejält utrymme kring oss, i genomsnitt, i Sverige. Både innomhus och utomhus.
Jag använder en "fin" vinlåda av trä, dvs a la engångs cigarrlåda av plywood (Systembolaget har stoppat förpackningen i butikshyllorna, den "fina" förpackningen uppmuntrar till ökad försäljning... men du kan fråga om butiken har dem på lagret, De plockar nämligen ur flaskorana ur lådan, skrotar den, och ställer ut flaskorna i butiken...stön.

), för 4 liggande flaskor. I botten har jag satt en tillsågad vanlig bakplåt, för det är ganska stadig plåt! Och innomhus, skjuter jag bara pistol / revolver, som bara har 2-4J energi. Framför bakplåten gäller tillknycklade textilier, och fråmst befinner sig "wellpappskiva" att fästa måltavla på. (I just mitt fall, handlar det om "plastwell" / kanalplast.) men det här är inte ett skit ljuddämpande - däremot en lagom låda att enkelt kunna ta fram eller stoppa undan. (Tror det finns bilder i forumet?)
Bakplåten i min vinlåda smäller rätt bra, men inte upplever jag problem med tygfnas i rummet!? Huvudsaken är för mig att stoppa rikoshetter och blyfnas, och det gör min behändiga färdigfaricerade köpevinlåda av plywood. (Jag köpte inte vinflaskorna, men det borde jag nog gjort, för jag tror jag gillat smaken.)