En del åtkomstrestriktioner har behövts införas - utveckling

Moderatorer: Leopold, Nitro, atte69

Re: En del åtkomstrestriktioner har behövts införas - utveck

Inläggav Tempest 01 maj 2024, 12:35

vettedax skrev:Det har väl varit dåligt intresse länge nu... 2 år minst. Kanske Silver som fattas?

Frid över hans minne, Silwer skrev väldigt mycket här men det behövs återväxt, när såg vi en nybörjare som skrev ett inlägg här sist?
Tempest
 
Inlägg: 573
Blev medlem: 30 maj 2013, 15:37
Ort: Uppsala
Tack utdelade: 64 gång
Tackad: 124 gånger i 108 inlägg

Re: En del åtkomstrestriktioner har behövts införas - utveck

Inläggav vettedax 01 maj 2024, 12:56

Nä det har du rätt i.. dagens ungdomar har nog inte den naturliga kopplingen till skytte som vi äldre ofta hade.. jakt å skytte förening i samhället samt även luftskytte i skolan.. Nu är mobilen viktigare än allt annat.
vettedax
 
Inlägg: 2263
Blev medlem: 10 apr 2019, 14:29
Ort: onsala
Tack utdelade: 24 gång
Tackad: 253 gånger i 210 inlägg
Luftvapen favorit: fx 2000 HW 98 Diana 100

Re: En del åtkomstrestriktioner har behövts införas - utveck

Inläggav börne 01 maj 2024, 14:41

vettedax skrev:Kanske Silver som fattas?

Ett forum lever ju inte bara p.g.a. att en person skriver så det tror jag inte är anledningen. Visst han gillade äldre luftbössor & hade kunskap om det, men det är väl fler som har det, saknar dom att diskutera med Silwer varför inte skriva nåt för att locka till diskussion med likasinnade, det värsta som kan ske är att ingen svarar.

Nä detta är riktigt trist, det ser ju likadant ut inom egna klubben, tror jag är ensam FT skytt kvar i MSG som regelbundet är där, Leopold tävlar också för MSG men bor en bit ifrån så kan ju inte delta så ofta som jag antar han skulle vilja, hört rykte om att en annan skytt inte längre kommer att va med & vi var säkert 10 - 12 stycken när vi var som flest. Inte så många luftskyttar som bara vill plinka kvar heller.

Innebär att MSG inte kommer ha en FT tävling i år då jag inte vill eller orkar rodda med det helt själv, det är ju inte ens roligt att syssla med det själv då ingen annan i klubben gör det, jag behöver det sociala för det ska bli skoj, det blir dessvärre en ond spiral av det hela :-(

Vi har börjat köra korthållstävlingar & lite andra tävlingar i klubben för att se om det kan locka in folk att komma istället, men det är ju krut.

Vi är en liten men trogen skara som skjuter luft & 22lr på lördagarna men nya skyttar det är sällsynt, hörde nåt om ett par nya medlemmar senaste tiden men tror det var jägare så dom lär ju inte dyka upp på luftskyttet, dom ska väl bara skjuta in bössan sen ser man inte dom mer, brukar ju tyvärr va så.

Sorry för OT, kanske dumt vi diskuterar detta i denna tråden?
Senast redigerad av börne 02 maj 2024, 19:34, redigerad totalt 1 gång.
AA S400 MPR FT/Aeron CZ Stock/Hawke SW 8-32X56
AA S400F Classic/Aztec Emerald 5,5-25X50
AA TX200 HC/Hawke Vantage 6-24X44
AA Galahad R Carbine/Aztec Emerald 5,5-25X50
FX Dreampup/Element Optics Helix 6-24X50
Tikka T1x 22lr/Element Optics Helix 6-24X50
Användarvisningsbild
börne
 
Inlägg: 18819
Blev medlem: 03 mar 2013, 10:25
Ort: Kristianstad
Tack utdelade: 2841 gång
Tackad: 6106 gånger i 2398 inlägg
Skytteklubb: Mörrums Skyttegille
Luftvapen favorit: Air Arms

Re: En del åtkomstrestriktioner har behövts införas - utveck

Inläggav Leopold 01 maj 2024, 15:31

Tempest skrev:Fixa sånt här strul så snabbt det går, varje gång forumet krånglar så riskerar forumet att tappa de få besökare och medlemmar som finns
...


Jag är medveten om detta och beklagar att forumet funkat dåligt rent tekniskt under april. Just detta med att loggor syns eller inte ser jag inte som prioriterat i dagsläget men även detta kommer att fixas. Prioritet just nu ligger på uppgraderingar av diverse forumprogramvara som behövs, därefter tillsyn av innehåll.

När det gäller den sjunkande aktiviteten rent allmänt för de typer av luftskytte som är fokus här - bench rest, field target (och olika varianter på detta tex jaktstig), och "nöjes-plinking" - så finns inga enkla svar.

Kanske kan vara uppslag till ett antal trådar om hur man kan få igång en livskraftig återväxt.

Jag är även medlem i en pistolklubb, där är det en mycket bra aktivitetsgrad och de nybörjarkurserna fylls snabbt inför varje säsong och alla intresserade får inte plats. Det är tre - fyra träningstillfällen i veckan med olika pistolgrenar, ca 20-30 pers per tillfälle, och så diverse tävlingar i banskytte och fältskytte på det.

Tycker det är konstigt att det är så stor skillnad, vad gäller pistolskyttet så finns ju även licenskrav som kan vara en barriär jfr luftskyttet. Samtidigt kan aktivitetskraven/kompetenskraven vara motiverande och dra dit folk som annars skulle ligga på sofflocket, tränas det inte tillräckligt så förlorar man licensen helt enkelt.

Tycker det är väl värt att försöka genomlysa detta så skapa gärna trådar med idéer åt olika håll!
Användarvisningsbild
Leopold
 
Inlägg: 12799
Blev medlem: 25 aug 2010, 18:54
Ort: Växjö
Tack utdelade: 1785 gång
Tackad: 1942 gånger i 1040 inlägg
Luftvapen favorit: SAG AR1000 - 原油,但有效

Re: En del åtkomstrestriktioner har behövts införas

Inläggav stoffe 21 maj 2024, 22:43

Leopold skrev:Finns mycket kvar att göra, fick litet blodad tand nu att fixa mer grundläggande saker. Inte haft tid med detta senaste åren pga ditt och datt men nu vill jag ta mig tid till detta, gärna tillsammans med mer kompetent tekniskt folk.

Det är föråldrad programvara och det behövs uppgraderingar av phpBB, php, även databasmotorn är ålderstigen. Även operativsystemet i botten behöver uppgraderas men där kan eventuellt tjänsteleverantören fixa detta, nuvarande CentOS ligger på EOL dvs slutet av sin livscykel. Rocky Linux är en trolig väg framåt, även detta av "Enterprise class".

Grymt jobbat!!

Mycket jobb blir det när alla komponenterna går ur tiden. :-)

Har du full åtkomst via SSH till servern eller hur hostas den idag? Isåfall kan du ju alltid prova installera upp en virtuell maskin lokalt på din dator, ta ett OS du känner dig bekväm med tex Rocky/Alma Linux om du vill ha något som liknar Red Hat alternativt Debian/Ubuntu, sen prova åsterläsa en databas backup och prova uppgradera phpbb i lugn o ro på din testmaskin för att se hur det fungerar.

Har du linux frågor kan du skicka DM så kan jag svara så gott jag kan
Mvh
Stoffe
Användarvisningsbild
stoffe
 
Inlägg: 12
Blev medlem: 18 jun 2019, 20:32
Tack utdelade: 9 gång
Tackad: 2 gånger i 2 inlägg
Luftvapen favorit: FX Crown

Re: En del åtkomstrestriktioner har behövts införas - utveck

Inläggav Sundan 30 maj 2024, 14:30

Leopold skrev:Nej det är litet special-skills som jag skulle behöva här för att ta forumet till nästa nivå. Uppskattar enormt renhållningsarbetet med att moderera vid behov.

PhpBB är väl det mest centrala, uppgradera detta och få igång kul forum funktionalitet. Det är vad jag skulle önska.

Samtidigt noterar jag en oerhört låg forumaktivetet på senare tid, detta gör att jag undrar om forumet är meningsfullt över huvud taget.

Vad tror ni själva?


Skulle vara väldigt tråkigt om forumet försvann tycker jag, mycket kunskap som går förlorad isf.

Jag är en av de som inte är här så ofta längre och när jag är det så skriver jag sällan, men det är väldigt bra att kunna gå in o läsa om saker man undrar, det mesta finns det ju svar på här.
Sundan
 
Inlägg: 679
Blev medlem: 01 jul 2014, 19:23
Ort: Östergötland
Tack utdelade: 30 gång
Tackad: 34 gånger i 32 inlägg

Föregående

Återgå till Support

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

  • Sponsorer